Wat gaat er om in het hoofd van drie jonge mensen die lijden aan psychoses? Te midden van alle verwarring zoeken ze, ieder op hun eigen manier, naar de zin van hun waanzin.
Jerry, Joyce en Chester kampen met psychoses. Jerry is daardoor op het idee gekomen zijn vader te gaan zoeken en schrijft een boek. Joyce weigert te geloven dat het alleen een platte ziekte is. Ze ervaart spiritualiteit, een taboe-begrip in de kliniek. Voor Chester zijn het vooral levende nachtmerries. Schuilt er betekenis achter hun ervaringen? Is er positief perspectief? Openhartige en genuanceerde portretten waarmee Ingrid Kamerling (In het hoofd van mijn zusje) niet alleen de verwarring toont, maar ook waarom deze drie mensen een andere benadering van psychose-gevoeligheid willen zien.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Tangerine Tree
Omroep
KRO-NCRV

Titel: Blue Monday
Jaar: 2021
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still 1
Still 5