Twee documentairemakers registreren de repetities van John Cassavetes’ stuk Husbands, door Toneelgroep Amsterdam, en spreken de spelersgroep en toneelregisseur over het acteursvak en de mens achter de acteur.
Acteurs zijn onzeker, aanstellerig, ijdel en altijd bezig met hoe ze overkomen. Echt zijn ze nooit, zo denkt men. Maar wat is eigenlijk ‘echt’? En wat doet ‘spelen’ met de geest van een acteur? Deze documentaire, gemaakt ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Toneelgroep Amsterdam, toont het repetitieproces van John Cassavetes' stuk Husbands. Ondertussen worden de spelers en toneelregisseur aan de tand gevoeld over acteren als vak en de acteur als mens.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
NTR TV

Titel: Bloot - een film over acteren
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 8 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013

Mediafonds 25 JaarKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.