Twee gefrustreerde gevangenen moeten door een fout een cel delen. Al snel vliegen ze elkaar naar de keel, maar na ingrijpen van een bewaker blijkt dat ze meer gemeen hebben dan ze dachten.
Twee gefrustreerde gevangenen, de een net achter de tralies en de ander bijna klaar voor de terugkeer naar de maatschappij, moeten door een systeemfout tijdelijk een cel delen. Op het eerste gezicht hebben de kemphanen niets met elkaar gemeen. Het duurt dan ook niet lang voordat ze elkaar naar de keel vliegen. Na tussenkomst van een bewaker ontdekken de tegenpolen dat ze meer op elkaar lijken dan ze zouden willen toegeven, en krijgt de nieuweling op de valreep een paar belangrijke lessen om zijn tijd in de bak mee door te komen.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Kostuumontwerp
Set geluid

Titel: Blok
Jaar: 2017
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017

DramaMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.