Poëtische biopic over de Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker, die in haar turbulente leven vocht tegen de demonen van drank en depressie en haar moeizame relaties met mannen, onder wie haar autoritaire vader.

De gevoelige, vrijgevochten Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker (Carice van Houten) heeft een groot schrijftalent en lijdt aan depressies. Haar leven wordt in hoge mate beïnvloed door twee mannen: haar grote liefde Jack Cope (Liam Cunningham), een schrijver met wie ze een hartstochtelijke liefdesrelatie heeft, en haar tirannieke, aartsconservatieve vader (Rutger Hauer), een rechtse minister in het Apartheidsregime. Paula van der Oests internationale biopic Black Butterflies won het Gouden Kalf voor Beste Film in 2011. De jury prees de film als 'een perfecte mix van nationale en internationale expertise, vakmanschap en talenten'.

Titel: Black Butterflies
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 37 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Pathé Thuis
Nu streamen

Deze film uit de collectie '20x Goud voor Thuis' is vanaf 9 september voor €1,99 te zien bij Pathé Thuis. Heb je een VriendenLoterij VIP-KAART? Log dan in op Mijn NFF voor een code om de hele collectie gratis te bekijken.

Stills

still 2