Gein­spireerd op de Zuid-Ital­i­aanse taran­tella dans, vernoemd naar de gelijk­namige dodelijke spin. Bekroond met een Gouden Kalf in de cate­gorie Beste Korte Film.
Film­maak­ster Van Gool en chore­ografe Oei lieten zich voor deze dans­film inspir­eren door de Zuid-Ital­i­aanse taran­tella dans, vernoemd naar de gelijk­namige dodelijke spin. Tegen het décor van een Ital­i­aanse villa in Renais­sances­tijl en met het chao­tische geluid van de straten van Palermo, toont de film hoe de gebeten dansers worden over­vallen door een snij­dende pijn en een onver­moeibaar verlangen om te dansen. Bekroond met een Gouden Kalf in 1995.

Credits

Producent
Camera
Set geluid
Productiebedrijf
Bergen Film & TV
Omroep
NTR
Distributie
ABC/Cinemien

Titel: Bitings and Other Effects
Jaar: 1995
Duur : 30 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 1995

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (1995)
Clara van Gool

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte