Welkom in het restaurant van de toekomst. Hier wennen vegetariërs én omnivoren aan de komst van het kweekvlees, met een digitale selectie van duurzame en diervriendelijke gerechten zoals 3D geprinte eieren.
De vleesconsumptie stijgt, maar om aan de vraag te kunnen voldoen zijn alternatieven nodig. Zoals kweekvlees, dat niet uit de wei maar uit de petrischaal komt. De eerste lab-burger is al gebakken, maar wat volgt? Op de website van het fictieve restaurant worden aan de hand van essays en een digitale menukaart van duurzame en diervriendelijke gerechten de grenzen van de eetcultuur afgetast. De sterrenwaardering hangt niet samen met de smaak, maar met de technische haalbaarheid. Binnenkort ook op uw bord, zo'n stukje microbiologisch lamsvlees of een ei uit de 3D-printer?

Credits

Animatie
Conceptontwikkeling
Productiebedrijf
Submarine Channel

Titel: Bistro In Vitro
Jaar: 2015
Categorie: Interactief project
Editie: NFF 2015

MaatschappijEten

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.