Kun je kunst wel los zien van de kunstenaar? In het geval van de brutale buikspreekpop Billy en zijn ingetogen eigenaar Gerard is dat onmogelijk, wat voor een hoop ongewenste situaties zorgt.
Samen met de hondsbrutale pop Billy vormt buikspreker Gerard een geliefd theaterduo. Maar achter de schermen botert het minder tussen dit ongewone stel. Niet alleen op het toneel overvleugelt Billy zijn eigenaar; ook buiten het theater heeft hij alles voor het zeggen. Dat helpt niet als het op de liefde aankomt. Gerard heeft een oogje op zijn charmante buurvrouw, terwijl Billy wild wordt van voetbalvrouw Belinda. Tijd voor Gerard om zijn leven weer in eigen hand te nemen, wat niet zomaar gaat als hij zijn handen vol heeft aan een monsterachtige pop.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp

Titel: Billy
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2018

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2018)
Bruno Vanden Broecke

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills