TV-drama speelt zich af in de jaren vijftig in de Amsterdamse Jordaan waar de carrière van Johnny Jordaan na een talentenjacht in een stroomversnelling raakt.
Televisieserie speelt zich af in de jaren vijftig. Arie wil zijn verloofde Karin ervan overtuigen dat zijn buurt, de Jordaan, geen asociale zigeunerbuurt is. Ze gaan naar een talentenjacht waar ook zijn zwager Johnny Jordaan aan meedoet. Johnny wint de wedstrijd en Karin is tot tranen geroerd om zijn oprechte zang. De carrière van Johnny raakt in een stroomversnelling. Arie is blij verrast als hij op een dag wordt gevraagd Johnny's chauffeur te worden. Dan komt Wim Sonneveld in Johnny's leven. Arie ziet met welgevallen de mannen een hechte vriendschap opbouwen. Als het tot hem doordringt dat Johnny een liefdesaffaire heeft met Sonneveld, stort zijn wereld in. Arie heeft als rechtgeaarde Jordanees een bloedhekel aan homo's. De koperen bruiloft van Johnny en zijn zuster is de druppel die de emmer doet overlopen.

Titel: Bij ons in de Jordaan
Jaar: 2000
Duur : 50 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2000

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur Televisiedrama (2000)
Kees Prins
Beste Televisiedrama (2000)
Willem van de Sande Bakhuyzen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still