TV-drama speelt zich af in de jaren vijftig in de Amster­damse Jordaan waar de carrière van Johnny Jordaan na een talen­ten­jacht in een stroomver­snelling raakt.
Tele­visieserie speelt zich af in de jaren vijftig. Arie wil zijn verloofde Karin ervan over­tu­igen dat zijn buurt, de Jordaan, geen asociale zige­uner­buurt is. Ze gaan naar een talen­ten­jacht waar ook zijn zwager Johnny Jordaan aan meedoet. Johnny wint de wedstrijd en Karin is tot tranen geroerd om zijn oprechte zang. De carrière van Johnny raakt in een stroomver­snelling. Arie is blij verrast als hij op een dag wordt gevraagd John­ny’s chauf­feur te worden. Dan komt Wim Sonn­eveld in John­ny’s leven. Arie ziet met welgevallen de mannen een hechte vriend­schap opbouwen. Als het tot hem door­dringt dat Johnny een liefde­saf­faire heeft met Sonn­eveld, stort zijn wereld in. Arie heeft als recht­geaarde Jorda­nees een bloed­hekel aan homo’s. De koperen bruiloft van Johnny en zijn zuster is de druppel die de emmer doet overlopen.

Titel: Bij ons in de Jordaan
Jaar: 2000
Duur : 50 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2000

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur Televisiedrama (2000)
Kees Prins
Beste Televisiedrama (2000)
Willem van de Sande Bakhuyzen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte