Ontsnapt aan de dood in de Salvadoraanse burgeroorlog belanden vier mannen met hun gezin in Almere, waar ze hun dromen en nachtmerries proberen te rijmen met de werkelijkheid.
El Salvador, 1975. Mensen worden bruut onderdrukt door hun regering. Mannen die een vakbond beginnen worden opgepakt en gemarteld. Vier Nederlandse journalisten slagen erin een gevangenis binnen te komen en vakbondsleden te interviewen. Maar als de journalisten de gevangenis verlaten, worden ze doodgeschoten. De vakbondsleden vluchten later naar Nederland en komen met hun families in de nieuwe stad Almere te wonen. Terwijl hun kinderen en kleinkinderen opgroeien in Nederland, blijven dromen en nachtmerries van El Salvador hun hoofden vullen.

Credits

Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Marc Lizier

Titel: Bien Mal
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 13 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019

PolitiekGeschiedenisMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.