In de aanloop naar het wereldkampioenschap van Warcraft III worden de levens en drijfveren van de twee sterspelers, de Nederlandse Grubby en de Chinese Sky, getypeerd - alsook de bijzondere wereld van 's werelds populairste online videogame.
'Er is een nieuwe wereld die op geen enkele kaart staat en waarin een nieuwe generatie opgroeit: de wereld van Warcraft'. Met dat statement introduceert regisseur Jos de Putter de scène van 's werelds meest gespeelde RTS (Real Time Strategy). De opening is de leidraad voor de film: de eigen verwondering van De Putter over een onbekende wereld van enorme omvang. Hij duidt de afkomst en leefomstandigheden van de Nederlandse Grubby en de Chinese Sky, de twee beste spelers ter wereld (op het moment van filmen) van Warcraft III. De jongens genieten niet minder dan een sterrenstatus, compleet met gillende fans die van heinde en verre komen om hun helden te zien spelen. Ze verdienen veel geld: Warcraft-speler is een beroep. We volgen ze in de aanloop naar het wereldkampioenschap, waar ze een duel zullen uitvechten. Sky traint twaalf uur per dag, Grubby analyseert iedere wedstrijd met zijn Singaporese vriendin. Flarden uit de game zelf, waarin Humans, Night Elfs, Undead en Orcs elkaar bevechten, illustreren deze wondere wereld.

Credits

Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: Beyond the Game
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 16 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still