De mythische reis van een jongeman op zoek naar zichzelf en naar een steen die uit de lucht is gevallen. Verlossing vindt hij pas op de grens van waanzin. Naar de roman Nooit meer slapen van W. F. Hermans.

Op zoek naar mete­ori­eten begint de jonge geoloog Alfred aan een ambitieuze maar steeds zinlozer wordende tocht in het noorden van Noor­wegen. Regis­seur Boudewijn Koole zet de beroemde roman Nooit meer slapen van Willem Fred­erik Hermans rigoureus naar zijn hand door de fysieke beproevingen, Alfreds wantrouwen jegens zijn teamgenoten en zijn eenza­amheid in het onver­schillige land­schap tast­baar te maken. De tocht wordt voor de jongeman een worsteling met zijn vader­com­plex en met zijn pogingen zich te bewi­jzen. Ervar­ingscinema en filosofische beschouwing ineen.

Titel: Beyond Sleep
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 47 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2016

ReizenDramaNatuur & Milieu

Gouden Kalf winnaar

Beste Sound Design (2016)
Mark Glynne
Beste Muziek (2016)
Alex Simu
Beste Regie (2016)
Boudewijn Koole

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2016)
Reinout Scholten van Aschat
Beste Film (2016)
Hans de Wolf
Beste Montage (2016)
Gys Zevenbergen
Beste Film (2016)
Hanneke Niens
Beste Camera (2016)
Melle van Essen (NSC)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte