In een Chinese schilderijenfabriek kopieert kunststudente Fang Europese meesterwerken. Tot een geheimzinnige vreemdeling haar geest betovert met de kleur blauw in een film die zijn eigen regels schept.

Fotograaf en beeldend kunstenaar Gerald van der Kaap geeft in dit speelfilmdebuut een hoofdrol aan de kleur blauw. In een Chinese schilderijenfabriek kopieert kunststudente Fang Europese meesterwerken. Tot op een dag een geheimzinnige vreemdeling de kleur blauw introduceert als een elixer. Misschien tegen de luchtverontreiniging, maar vooral om de geest vrij te maken. Fang begint een andere werkelijkheid te dromen in een film die zijn eigen regels volgt, met verwijzingen naar kunst en literatuur, en kritische noten bij de westerse blik op China.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: Beyond Index
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017

DramaKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.