Een onderzoek naar de vertaling van herinnering in dans. Samen met drie dansers toont de maker de (vertel)kracht van het lichaam in al zijn schoonheid, kwetsbaarheid en rauwheid.
We kunnen in woorden uiting geven aan onze herinnering, maar hoe doe je dat op een fysieke manier? Door dans, muziek en gesproken woord brengt Bewogen herinneringen tot leven. In deze mozaïekvertelling worden de herinneringen van drie dansers met elkaar vervlochten. Weliswaar persoonlijke herinneringen maar met universele thema’s waarin iedereen zich kan herkennen: van nieuw leven en de verwondering en nieuwsgierigheid van een kind, tot het dragen van verlies.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Titel: Bewogen
Jaar: 2021
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills