Documentaire over vier dichters die in gevangenschap hebben gezeten ademt een contemplatieve sfeer door de gedichten, de muziek en de onbestemde ruïne waar de interviews werden opgenomen.
Vier dichters: een Rus, een Russin, een Roemeen en een Cubaanse. Allevier wonnen ze de Poetry International Award of Honour voor dichters in gevangenschap. Ze zijn nu vrij en spreken over hun tijd in de gevangenis. Vooral over de zintuiglijke gewaarwordingen: in de gevangenis ziet alles er grijs uit, het ruikt er niet naar vrouw, zegt de Rus, en nooit naar jeugd, en de geluiden zijn van voetstappen en tralies. Regisseuse Marjoleine Boonstra weeft de indrukken aan elkaar tot een universeel portret van gevangenschap. De geïnterviewden spreken zacht over een hard verleden, over de treurige maar krachtige manier waarop de menselijke waardigheid de menselijke wreedheid overleefde. De documentaire ademt een contemplatieve sfeer met de voorgedragen gedichten, de muziek en de beelden van een onbestemde ruïne waar de interviews werden opgenomen.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
Human
Distributie
Public Film

Titel: Bela Bela - Ik heb het leven nodig
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 13 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.