Een lieve oma kijkt in deze weemoedige animatiefilm uit naar de komst van haar kleindochter. Maar dat blijkt niet wederzijds. Voor het bezoek voorbij is, moet oma de warme band hebben hersteld.

Het nostalgische zwart-wit met sepiatinten van deze animatiefilm is geen toeval: de hoofdpersoon, een oude vrouw, leeft in het verleden. Ze luistert naar oude muziek op haar al even oude radio. Ze verheugt zich op de komst van haar kleindochter, die immers zo lief was als baby. Maar als het kleine meisje binnenkomt, blijkt ze behoorlijk veranderd te zijn en speelt ze liever met haar gameboy dan met haar grootmoeder. Lukt het oma om de ogenschijnlijk diepe kloof te dichten en de warme band met haar kleinkind te herstellen?

Credits

Producent
Scenario
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
The Drawing Room
Distributie
KLIK! Distribution Service

Titel: Bei mir bist du schön
Jaar: 2017
Duur : 13 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

Animatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.