Nederlands/​Belgische co-productie, waarin rechercheur Beck een zaak krijgt toegeschoven die niemand inter­esseert. In een van binnenuit afges­loten kamer is een lijk gevonden. Beck gelooft niet in zelf­moord. Naar het boek van Sjöwall en Wahlöö.
Nederlands/​Belgische co-productie, naar het boek De gesloten kamer van Maj Sjöwall en Per Wahlöö, waarin rechercheur Martin Beck een hoof­drol speelt. Plaats van handeling is verplaatst naar het havenkwartier van Antwerpen. Na een lang­durig herstel van een schot­wond, herneemt Beck zijn activiteiten aan het hoofd van de Antwerpse moord­bri­gade. Hij krijgt een zaak toegeschoven die niemand meer inter­esseert: in een van binnenuit afges­loten kamer is het lijk van een oude man gevonden. Beck gelooft niet in de alge­meen aangenomen theorie van de zelf­moord. Bij het oplossen van de zaak komt hij in conflict met zijn ambitieuze collega Fisher. Uitein­delijk wordt hij geholpen door Monita, een jonge gescheiden moeder die door middel van dubieuze zaakjes haar hoofd finan­cieel boven water probeert te houden. Els Dotter­mans won in 1993 een Gouden Kalf voor haar rol. 

Credits

Scenario
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Prime Time
Omroep
VARA TV

Titel: Beck - De gesloten kamer
Jaar: 1993
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf winnaar

Beste Actrice (1993)
Els Dottermans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte