Speelfilmde­buut van regis­seur Van den Berg over een veer­tig­jarige geschiedenisleraar die in de ban raakt van een onbek­ende man die hij bij toeval op straat heeft gefotografeerd.
Speelfilmde­buut van regis­seur Rudolf van den Berg gebaseerd op Leon de Winters roman La Place de la Bastille. Een veer­tig­jarige geschiedenisleraar raakt in de ban van een onbek­ende man die hij bij toeval op straat heeft gefo­tografeerd. Hij denkt in de man zijn in de oorlog verd­wenen tweel­ing­broer te herkennen en gaat op speur­tocht naar de vreemdeling en zijn eigen (joodse) verleden. In 1984 bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Regie.

Titel: Bastille
Jaar: 1984
Duur : 1 uur, 45 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1984

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (1984)
Rudolf van den Berg

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte