Verhoevens spraakmakende erotische thriller over een rechercheur die een lugubere lustmoord op een popster onderzoekt. De agent raakt verstrikt in een wilde relatie en dreigt in een gevaarlijke val te lopen.
De echo van Hitchcock klinkt door in Verhoevens spraakmakende erotische thriller over een rechercheur die een lugubere lustmoord op een popster onderzoekt. Het spoor leidt naar de vriendin van het slachtoffer, een mysterieuze schrijfster die de moord tot in detail beschrijft in haar roman. In de ban van de zaak èn van de manipulerende verleidster raakt de agent verstrikt in een wilde seksrelatie en dreigt hij in een gevaarlijke val te lopen. Het kassucces veroorzaakte in de Verenigde Staten rellen omdat het verhaal seksistisch, gewelddadig en homofoob zou zijn.

Credits

Producent
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Canal+
Carolco

Titel: Basic Instinct
Jaar: 1992
Duur : 2 uur, 5 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still