Om aan zijn uitzichtloze bestaan te ontsnappen traint Michael iedere dag om de beste te worden in de nieuwe straatsport calisthenics. Hij droomt in dit documentaireportret van reizen, weg van Rotterdam-Zuid.
Na een tumultueuze jeugd, getekend door verblijf in internaten en klinieken, is Michael (22) opgezadeld met schulden en heeft hij geen vaste woon- of verblijfplaats. Klem tussen het beton van Rotterdam-Zuid en zijn werk in de haven droomt hij in deze energiek gemonteerde documentaire-impressie van een uitweg. 'Doorzettingsvermogen is de sleutel tot succes', houdt hij zich voor, terwijl hij in de ban raakt van de nieuwe straatsport calisthenics, een powergym die je zelfs in de metro kan beoefenen. Dagelijks traint hij om de beste te worden.


Credits

Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Tangerine Tree
Postproductiebedrijf
Laurent Fluttert

Titel: Bars
Jaar: 2017
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

SportMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.