Drama met Turkse immigranten in Duitsland in de hoofdrol. Wanneer een zoon ontdekt dat zijn vader een prostituee in huis heeft, is hij aanvankelijk sceptisch. Totdat hij meer over de vrouw te weten komt.
Tweede dramafilm uit een geplande trilogie van Fatih Akin met 'liefde, dood en de duivel' als thema. Net als voorganger Gegen die Wand (2004) gaat de film over leden van de Turkse gemeenschap in modern Duitsland. Nejat, een Turkse immigrant van de tweede generatie, is nogal sceptisch wanneer zijn vader een Turkse prostituee in huis neemt. Zijn houding verandert als hij ontdekt dat de vrouw geld naar Turkije stuurt om haar dochter te laten studeren. Na het plotselinge overlijden van de vrouw reist Nejat naar Istanbul af om haar dochter op te sporen.

Titel: Auf der anderen Seite
Jaar: 2007
Duur : 2 uur, 2 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2016

MaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.