Medi­tatieve regis­tratie van een voetreis door het hart van het deso­late Sinaï-schierei­land door een west­erse vrouw, twee lokale gidsen, twee bepakte kamelen en een bijna geheel onzicht­bare cameraman.
Medi­tatieve regis­tratie van een voetreis door het hart van het deso­late Sinaï-schierei­land. Een west­erse vrouw, twee bedoeïenen en twee zwaar bepakte kamelen gaan te voet door het woeste en ruige land­schap. De strakke blauwe lucht steekt fel af tegen de okerkleurige bergrotsen. De vergezichten zijn adem­ben­e­mend. Met lange observerende shots zit de camera het reis­gezelschap op de hielen. Een kameel verstapt zich op een smal paadje aan de rand van een ravijn, maar het loopt goed af. Even verderop getuigt een groot skelet van een minder gelukkige afloop. Moge God je beschermen’ is een herhaaldelijk gepre­v­elde wens bij het kampvuur. De blanke vrouw laat haar reisgenoten foto’s zien uit Neder­land, een land dat heel groen is, veel water heeft en oneindig ver weg lijkt. De vrouw heeft lichamelijke klachten, dus rust men uit. Vliegen zoemen rond. Een kameel kauwt op een stuk karton. Een bedoeïene klopt een vers­ge­bakken brood uit, zet thee en wendt zich tot het Opper­wezen. Dan gaat het weer verder door de Sinaï, land­schap met een zwaar beladen verleden. Stilte, leegte.

Titel: Atla
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 46 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte