Jaren nadat zijn vroegere buurman uit huis werd gezet, denkt Roy vaak aan hem. Nu hij een groot verlies moet verwerken, vraagt hij zich af wat Antoine destijds dreef.
Tijdens haar ziekbed en na het uiteindelijke overlijden van zijn moeder, zoekt Roy de grenzen op, of dat nu op het vlak van te hard rijden, seks, drugs of snoeiharde muziek is. Als kind had hij een buurman die iedere nacht het heftige Danse Macabre luisterde. Nu vraagt Roy zich af of Antoine destijds hetzelfde doormaakte als hij nu. Twee levens die elkaar twintig jaar geleden kruisten komen samen in een persoonlijk documentaire essay.

Credits

Production Design
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: At Midnight Plays a Dance-Tune
Jaar: 2018
Duur : 30 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

MaatschappijLGBTQ+Geschiedenis

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Fentener van Vlissingen Fonds Award (2018)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.