Komisch drama waarin drie halfzussen zich bij de naderende dood van hun moeder afvragen hoe ze in het leven staan. Wat hebben ze nog met elkaar? En wat straks te doen met hun autistische broer?
Mies (73) heeft longkanker. Ze roept haar drie dochters van verschillende vaders bij zich om haar naderende einde te bespreken. Het blijkt hét moment om na te denken waar ze zich in het leven bevinden. April ligt in een scheiding en ziet haar carrière als Amerikaanse soapster uiteenvallen. Moederkloek May heeft slechts oog voor haar zorgenkindjes en single June weigert volwassen te worden. Ook familiekwesties borrelen op in dit komische drama. Wat hebben ze nog met elkaar? En wat straks te doen met hun autistische broertje Jan?

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: April, May en June
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 59 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2020

DramaMaatschappijPlatina FilmFamiliebandenGezondheidRomantiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.