Tweedelig portret van advocaten Wim en Hans Anker. We volgen de tweeling bij vier zaken, en krijgen tussendoor ook zicht op hun visie op de rechtsspraak, hun eigengereidheid en hun gortdroge humor.
Tweedelig portret van tweelingbroers en advocaten Wim en Hans Anker. De strafpleiters horen tot de meest prominente van Nederland, niet in de laatste plaats door hun eigengereide manier van doen. In deel 1 komen de hoger beroepzaken van een potloodventer en een moordverdachte met maffiaconnecties aan bod; in deel 2 het proces van een jonge studente die tot tweemaal toe haar baby's ombracht en het gesleur met Theo H., de langstzittende TBS-er van Nederland. Via die vier zaken komt ook hun visie op de hedendaagse rechtsspraak naar voren, waarin weinig begrip is voor de steeds grotere gretigheid waarmee rechters lijken te grijpen naar zware straffen als levenslang en verplichte TBS. Tussendoor krijgen we ook wat glimpen van hun privélevens: hun liefde voor voetbalclub Heerenveen, hun inzet voor geboortedorp en woonplaats Akkrum en hun gortdroge onderlinge humor. Wim, de meest uitgesproken van de twee: 'Die dames willen even met een topadvocaat praten.' Hans, gereserveerd: 'Nou dat kan, als jij dan even de kamer verlaat.'

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
CEM Media
Omroep
NCRV TV

Titel: Anker & Anker
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still