Historische korte film over Anatole Deibler (1863-1939) die tijdens zijn loopbaan gedurende vijftig jaar bijna vierhonderd mensen executeerde. Een dag uit het leven van een beruchte Franse beul.
Historische korte film over Anatole Deibler (1863-1939) die tijdens zijn vijftig jaar durende loopbaan bijna vierhonderd mensen executeerde. Stevens toont een dag uit het leven van deze beruchte Franse beul. Deibler, een man van weinig woorden, trekt zich weinig aan van het opgewonden publiek, ruimt bijna zorgzaam de resten van het drama op en etaleert een zachtaardige kant die men van een beul niet zou verwachten.

Credits

Coproducent
Scenario
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects

Titel: Anatole
Jaar: 2011
Duur : 8 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.