Deels uit animaties bestaand, romantisch en filosofisch ingesteld drama waarin een creatieve, Amerikaanse man zijn gevoelens onder de loep legt nadat zijn date hem heeft laten zitten.
Een jonge creatieveling uit Brooklyn (gespeeld door filmmaker Terence Nance zelf) heeft een romantische afspraak gepland met een prachtige buurtgenote. Maar zij laat de smachtende ziel zitten. De filosofisch ingestelde man begint vervolgens aan een deels uit animaties bestaande romantische film - recht uit zijn hart. Hij onderzoekt daarin wat zijn precieze gevoelens voor deze vrouw zijn en wat een specifiek moment in de tijd van doen heeft met hun potentiële verhouding.

Titel: An Oversimplification of Her Beauty
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2016

RomantiekDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.