De dertienjarige Luca kan niet wachten tot ze achttien is. Niet omdat zij dan zelf vrij is, maar haar vader en moeder vrij van haar. De gedeelde ouderlijke plicht geeft namelijk voortdurend aanleiding tot ruzies en frustraties.
De dertienjarige Luca kan niet wachten tot ze achttien is. Niet omdat zij dan zelf vrij is, maar omdat haar gescheiden ouders dan lekker hun eigen gang kunnen gaan. Regisseur Ester Gould volgt haar als ze met haar zusje de vakantie bij haar vader gaat doorbrengen. Duidelijk wordt hoe de gedeelde ouderlijke plicht voortdurend aanleiding geeft tot ruzies en frustraties. Onmachtig om direct met elkaar te communiceren gebruiken de voormalige echtelieden Luca en haar jongere zusje als postduif. Ook bittere verwijten van de een over de ander en vice versa worden de kinderen niet bespaard. Een achter elkaar gemonteerde reeks korte citaten waarin de ouders elkaar becommentariëren loopt over van het venijn. Terwijl in gecondenseerde vorm de opmerkingen voorbij komen die zij voortdurend moet aanhoren, ligt Luca op een boomtak naar boven te staren. Zij heeft al lang geconcludeerd dat ze er nooit achter zal komen wie van de twee kibbelende partijen de waarheid spreekt. Alleen realiseren haar ouders dat nog niet.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Omroep
NTR
Distributie
NTR

Titel: Altijd maar dat gezeik
Jaar: 2008
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still