Julia Roeselers maakte een gewapende overval mee. Een buurjongen bleek de dader. En dan? Haar angsten en twijfels als begin van een zachtmoedige zoektocht door de wereld van justitie en herstelbemiddeling.
Opeens ben je slachtoffer en blijkt je buurjongen dader. Dat overkwam filmmaker Julia Roeselers toen ze in een buurtcafé een gewapende overval meemaakte. Zo hard mogelijk aanpakken, die criminelen? Ondanks de schok en de emotie is Roeselers niet uit op wraak of vergelding. Haar vragen over de buurjongen en zijn moeders verdriet geven richting aan een zachtmoedige zoektocht naar ervaringen met het strafrecht, slachtofferschap, jeugdcriminaliteit en de weinig toegepaste herstelbemiddeling tussen dader en slachtoffer.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects

Titel: Als ik je zie, dan groet ik je
Jaar: 2015
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016

MaatschappijAnimatieMisdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.