Regisseur Rosemarie Blank filmde, zowel op als achter het podium, de acteurs van Ramba Zamba, een Berlijns toneelgezelschap voor verstandelijk gehandicapten.
Regisseur Rosemarie Blank filmde, zowel op als achter het podium, de acteurs van Ramba Zamba, een Berlijns toneelgezelschap voor verstandelijk gehandicapten. Ook achter de schermen zijn de acteurs meestal verkleed. Daardoor vervaagt de grens tussen hun eigen realiteit en hun spel. Het gebeuren in de kleedkamer lijkt net zo toneelmatig als de voorstellingen zelf - hedendaagse varianten van klassieke tragedies als Medea en Orpheus. Modern toneel, met ijle muziek en kale, abstracte decors. De repetities en voorstellingen zijn emotioneel; er wordt gehuild, getroost, elkaar de liefde bevestigd en ruzie gemaakt. De acteurs spreken vaak een taal die voor buitenstaanders moeilijk is te verstaan, ook al hebben ze onder elkaar geen problemen zich verstaanbaar te maken. Deze acteurs leven in een eigen wereld, als op een andere planeet.

Titel: Als het leven zelf
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 6 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still