Dr. Sami wil de dierentuin in het Palestijnse Qalqilya nieuw leven inblazen met de komst van nieuwe giraffen. Maar, zoals deze levendige documentaire laat zien, in Palestina zijn er altijd vele hindernissen.

De topattractie van de dierentuin in het Palestijnse Qalqilya, het giraffepaar, is omgekomen bij de laatste intifada. Maar de plaatselijke dierenarts Dr. Sami laat het er niet bij zitten. Met onbevangen blik en monter commentaar van inwoners van Qalqilya volgt deze documentaire de optimistische doorzetter bij zijn pogingen nieuwe giraffen te laten komen. Hoewel hij zich gesteund weet door een Israëlische dierentuin in Jeruzalem vindt hij talloze hindernissen op zijn pad. Want, zoals een pr-medewerker van de dierentuin verzucht, álles is hier politiek.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking

Titel: Als de giraffen komen
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017

PolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.