De kwets­bare relatie tussen een moeder en zoon wordt op de proef gesteld. De moeder moet haar zoon loslaten en de zoon is nog niet hele­maal klaar voor de volwassenheid.
Een moeder en een zoon vormen samen een hecht gezin, maar gaan op een belan­grijk punt in hun leven ieder een andere kant op. Damiaan is geslaagd voor zijn eindex­amen en verlaat het huis om in een kraak­pand te gaan wonen. Het contrast met de gebor­gen­heid van het ouder­lijk huis had niet groter kunnen zijn. Zijn moeder die haar zoon na de dood van haar man alleen heeft opgevoed, komt een nieuwe liefde tegen, een binnen­schipper. Ze gaat bij hem op het schip wonen en samen gaan ze de grote rivieren over. Ook haar leven veran­dert drastisch. Moeder en zoon houden koppig vol in hun nieuwe bestaan, dat minder rooskleurig blijkt dan het aanvanke­lijk leek. Ze leven meer en meer langs elkaar heen en verliezen elkaar uit het oog. Alles stroomt. Over de pijn die dit veroorzaakt kan niet gesproken worden. Het is de vraag of de moeder-zoon­liefde dit overwint.

Titel: Alles stroomt
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Film1 Publiekprijs (2009)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte