Roman­tische komedie met melan­choliek tintje weeft verschil­lende verhaal­li­jnen vloeiend dooreen tegen het décor van Amsterdam in de sinterklaastijd.
Liefde is als Sinterk­laas. Je moet erin geloven. Anders wordt het niks.’ Roman­tische komedie met vele Neder­landse sterren weeft verschil­lende verhaal­li­jnen over (gebrek aan) liefde dooreen tegen het décor van Amsterdam in sinterk­laastijd. De goed­heiligman maakt zich op voor de intocht, maar sterft plot­seling. Zijn mysterieuze, last minute-vervanger gedraagt zich niet als een normale Sinterk­laas en dat brengt heel wat teweeg bij de inwoners van de Amster­damse binnen­stad. Van kroon­prins Valen­tijn tot Bijenkorf-verkoop­ster Kiki, van badmeester Victor tot gescheiden moeder Klaasje, maar ook bij hun kinderen, ouders en andere verwanten: iedereen komt zichzelf tegen tijdens deze onge­wone sinterk­laasweek en raakt zo verstrikt in de (on)mogelijkheden van de liefde. Regis­seur Joram Lürsen brengt al deze perikelen met secuur oog voor timing tot een goed einde — en vergeet daarbij niet dat de liefde vaak een melan­choliek randje heeft.

Titel: Alles is liefde
Jaar: 2007
Duur : 2 uur
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2010

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Speelfilm (2008)
Jeroen Beker
Beste Regie (2008)
Joram Lürsen
Beste Lange Speelfilm (2008)
Job Gosschalk
Beste Lange Speelfilm (2008)
San Fu Maltha
Beste Lange Speelfilm (2008)
Frans van Gestel

Gouden Kalf nominaties

Beste Montage (2008)
Peter Alderliesten, NCE
Beste Production Design (2008)
Harry Ammerlaan
Beste Scenario (2008)
Kim van Kooten
Beste Camera (2008)
Lex Brand
Beste Vrouwelijke Bijrol (2008)
Lies Visschedijk

Andere prijzen

Diamanten Film (1.000.000 bezoekers speelfilm) (2007)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte