Magische en hartverwarmende animatiefilm over moed, vriendschap, kracht en geloof in jezelf. En over de kaalslag die dreigt in de Amazone.

Ainbo is een meisje dat opgroeit in Candamo, een dorpje in de diepste jungle van de Amazone. Candamo wordt beschermd door de reuzenschildpad Motelo Mama. Wanneer Ainbo op een dag ontdekt dat haar land wordt bedreigd door de eeuwenoude demon Yucurunu, roept ze de hulp in van Motelo Mama. Samen met haar twee knotsgekke Amazone-gidsen Vaca en Dillo gaat Ainbo op avontuur, vastbesloten om haar land en het volk te redden voordat het te laat is.

Titel: AINBO: Heldin van de Amazone
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills