Documentaire over een Palestijnse moslimfamilie en een katholieke familie, in vervolg op eerdere bezoeken in 1974 en 1977. Jaren van jaar tumult, angst, onzekerheid en verlangens.
In 1974 maakten George Sluizer en Fred van Kuijk Land of the Fathers, een film over twee Palestijnse families en de nieuwe diaspora van Palestijnen. Een moslimfamilie uit het vluchtelingenkamp en een katholieke familie met een flat in de stad. Ze zijn in 1948, het jaar dat de Israëlische staat werd uitgeroepen, gevlucht naar Libanon. In 1977 keerden de filmmakers terug naar de twee families. Adios Beirut is het verslag van het derde bezoek, aan het eind van 1982. Jaren van tumult, angst, onzekerheid en verlangens. Opgenomen in Libanon, Israël, Frankrijk, Italië en Cuba.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Sluizer Films BV
Distributie
Sluizer Films BV

Titel: Adios Beirut
Jaar: 1983
Duur : 45 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2012

Blik naar buiten(land)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.