Voet­bal­fanaat Akkie uit groep 8 wordt ernstig ziek, ze heeft leukemie. Jeugdfilm gebaseerd op het gelijk­namige boek van Jacques Vriens roert in vlot tempo lichte en zware thema’s aan: van vriend­schap tot kanker.
De stoere Akkie zit in groep 8 en is hele­maal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina klaargestoomd voor belan­grijke zaken als de Cito­toets, het schoolkamp en de finale van het schoolto­er­nooi. Na schooltijd gaat ze het liefst voet­ballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze kan hem makke­lijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek, ze heeft leukemie. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en juf Ina. Ondanks het verdriet kan de opti­mistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het zieken­huis overal mee te bemoeien, zoals de opstelling van het team. Als het ernaar uitziet dat ze het voet­bal­to­er­nooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar. Jeugdfilm gebaseerd op het gelijk­namige boek van Jacques Vriens.

Titel: Achtste-groepers huilen niet
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012

LiteratuurFamilieaangelegenheidRomantiek

Gouden Kalf winnaar

UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm (2012)
Dennis Bots

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2012)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte