Een dag in het leven van de familie Yamatake, die een viswinkel runt in een klein dorp en in de Suruga Baai vist. Een slow film over de eenvoud en schoonheid van het alledaagse.
De familie Yamatake, eigenaar van een kleine viswinkel in het vissersdorp Heda op het Japanse schiereiland Izu, bevist op kleinschalige wijze de Suruga Baai. Deze documentaire werd gefilmd in 24 uur aan boord van de visboot Ni Ho De en in de winkel van de Yamatakes. De film is een bescheiden observatie waarin de relatie tussen mens en natuur en de eenvoud en schoonheid van het alledaagse centraal staan. Een slow film, waarin de beleving van tijd zoals die in de werkelijkheid wordt ervaren het uitgangspunt vormt.

Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design
Still fotografie
Productiebedrijf
Dutch Light Films
Distributie
Mokum Filmdistributie
Postproductiebedrijf
De Grot

Titel: A Day in a Life
Jaar: 2017
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

MaatschappijEten

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.