De wereld is niet rond, maar plat als een dubbeltje, tenminste in deze op Google Earth-geënte animatie. Er is beweging, maar geen contact. Totdat er een ongeluk gebeurt.
Platte lantaarnpalen, platte auto’s, platte flatgebouwen. In een landschap van aan elkaar geplakte satellietbeelden is elk object zo plat als zijn schaduw. Welkom in de wereld volgens Google Earth. In deze computeranimatie doen geluiden en stemmen vermoeden dat in het landschap mensen en dieren aanwezig zijn. Je hoort ze ademenen en ritselen. Bewegende bolletjes spreken over hun angsten, vertellen over hun motief om naar de stad te komen en wie ze daar allemaal zouden kunnen ontmoeten. Toch lijken ze elkaar nooit werkelijk te zien. Totdat er een ongeluk gebeurt.

Credits

Uitvoerend Producent
Montage
Sound Design
Productiebedrijf
PVB
Distributie
LIMA

Titel: A Collision of Sorts
Jaar: 2017
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017

DramaAnimatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.