Een gezin met vier ontluik­ende dochters leeft in een verstild sneeuw­land­schap. Wanneer na een tragische gebeurtenis herten­mannen rond het huis opduiken, gebeurt het onvermijdelijke.
In een onder een dikke laag sneeuw bedekt berg­land­schap ligt een klein dorpje. Daar woont een gezin met vier ontluik­ende dochters. Zwijgzaam voeren zij de dagelijkse routine uit in hun sobere leven. Op een dag veron­gelukt de vader en dat vormt een keer­punt in het tot dan toe kabbe­lende bestaan van de vrouwen. Herten­mannen duiken op rond het huis en brengen daarmee een tot ontlading gedoemde span­ning tot stand. Vanaf dat moment krijgen de bezigheden in en om het huis een sensuele lading, zoals het wellustig kneden en slaan van het deeg voor het brood. De film vertelt het verhaal zonder woorden, met een camera die zich traag en met oog voor detail door het verstilde décor beweegt. Fabelachtige, bijna mystieke beelden vermengen zich vanzelf­sprekend met de eenvoudige regis­tratie van de zorgvuldig gechore­ografeerde dagelijkse werkzaamheden.

Titel: Winterstilte
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2008

Gouden Kalf winnaar

Beste Sound Design (2008)
Alex Booy
Beste Sound Design (2008)
Huibert Boon
Beste Sound Design (2008)
Robil Rahantoeknam

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte