Korte opdracht­film waarin een stoere leer­ling-vracht­wa­gen­chauf­feur zijn eerste buiten­landse ritje maakt. Een auto-ongeluk onderweg bezorgt de jongen een nacht­merrie die dreigt uit te komen. Bekroond met een Gouden Kalf voor de Beste Korte Film.
Vuur­doop is een korte opdracht­film van de Bedri­jfsv­ereniging voor het Vervoer. Te zien is hoe een stoere leer­ling-vracht­wa­gen­chauf­feur samen met zijn ervaren, maar door een over­dosis aan zelfvertrouwen vaak onvoorzichtige bijri­jder, zijn eerste buiten­landse ritje maakt. Een auto-ongeluk onderweg bezorgt de jongen een nacht­merrie die dreigt uit te komen. Bekroond met een Gouden Kalf in 1988.

Credits

Production Design
Muziek
Het Paleis van Boem
Productiebedrijf
Iras Filmproduktie

Titel: Vuurdoop
Jaar: 1988
Duur : 30 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 1995

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (1988)
Sander Francken

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte