Vierdelige serie over de jonge jaren van Ramses Shaffy. Archief­beelden van Amsterdam illus­tr­eren het verhaal over de acteur en chan­son­nier die de hele stad betoverde maar tegelijk worstelde met zijn eeuwige onrust.
In de jaren zestig en zeventig betoverde Ramses Schaffy heel Amsterdam en omstreken. Deze vierdelige, met de Nipkowschijf bekroonde serie zoomt in op de jonge jaren van de acteur en chan­son­nier die voor talloze mensen een inspi­ratiebron is geweest — en die dat nog altijd is. Unieke archief­beelden van Amsterdam illus­tr­eren het verhaal over de onstu­imige en char­mante Ramses die meer en meer gaat zingen, Lies­beth List ontmoet, Shaffy Chan­tant begint, met zijn grote liefde Joop Admi­raal leeft én bijna ten onder gaat aan zijn eeuwige drang naar een groots en meeslepend leven.

Titel: Ramses
Jaar: 2014
Duur : 50 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2014

RomantiekKunst & CultuurGeschiedenisMuziek

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur Televisiedrama (2014)
Maarten Heijmans

Gouden Kalf nominaties

Beste Televisiedrama (2014)
Michiel van Erp

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte