Sfeertekening van het leven in Itteren, een Limburgse dorpje. De film schetst een beeld van een veran­derende gemeen­schap met een veran­derende kijk op de grillen van de Maas.
Sfeertekening van het dagelijks leven in de Limburgse plat­te­lands­ge­meente Itteren. Itteren, een klein dorpje onder de rook van Maas­tricht, is bekend doordat de Maas er met hoog water regel­matig voor over­stro­mingen zorgt. Vroeger, meer dan 100 jaar geleden, kwam’ de Maas al. Toen leed men er nauwelijks onder, er waren immers geen parketvlo­eren en geen dure meubels. De laatste jaren is de terreur van de water­wolf toegenomen en is men overge­gaan tot het bouwen van een muur om het water niet weer tot in de huiskamers te laten komen. De water­wolf van Itteren schetst een beeld van een veran­derende gemeen­schap waar de laatste restjes authen­ticiteit aan het uitsterven zijn.

Credits

Set geluid
Mixage
Productiebedrijf
VPRO TV
Omroep
VPRO TV

Titel: De waterwolf van Itteren
Jaar: 1996
Duur : 1 uur
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2000

Gouden Kalf winnaar

Speciale Juryprijs (1996)
Hans Heijnen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte