Een poëtisch portret van het alledaagse leven in Pyongyang, clandestien gefilmd door de filmmaker die zich voordeed als vakantiefotograaf. Regiedebuut van gewaardeerd sounddesigner.

In Noord-Korea kun je niet straffeloos zomaar op straat filmen. Hoe omzeil je dan toch de propagandavoorschriften om een film te maken over het échte leven op de straten van hoofdstad Pyongyang? Ranko Paukovic deed zich er voor als fotograferende toerist, maar in plaats van foto’s maakte hij stiekem korte opnames van twee seconden. Door die korte beelden vertraagd achter elkaar te zetten, worden flarden van het publieke leven in Pyongyang omgetoverd tot poëtische segmenten waarin alle aandacht wordt getrokken naar het alledaagse leven van de Noord-Koreaan. Regiedebuut van vooraanstaand soundeditor en -designer.

Credits

Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Editson
Postproductiebedrijf
Editson

Titel: 90 Seconds in North Korea
Jaar: 2018
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.