Jong doof meisje slaat op de vlucht met haar dove rebelse vriend als hun ouders de relatie niet goed­keuren. De zucht naar vrijheid is niet zo zuiver als blijkt dat de jongen iets op zijn geweten heeft.

Evy (16) is verliefd op Nick (19). Ze komen allebei uit een welgesteld gezin, maar Nick is een rebel die een moeizame relatie met zijn vader heeft. Nick komt een keer eten en schof­feert Evy’s vader. Die laat weten dat hij de relatie afkeurt en in de daaropvol­gende ruzie slaat hij zijn dochter. Nick steelt een auto en de twee jonge geliefden vluchten om een nieuw leven te beginnen. Ze vinden hun vrijheid op een verlaten duik­boot, maar Evy ontdekt dat de agressieve Nick een geheim meedraagt.
Het klassieke liefdesver­haal heeft een twist, omdat zowel Evy als Nick doof zijn. Het onbe­grip dat jonge mensen ten deel valt krijgt daar­door een extra draai.
De titel verwijst naar de hoogste van de lage tonen die Nick nog kan horen. Geluid — en de afwezigheid daarvan — is een belan­grijk personage in de onder­titelde film, die vanuit de dove person­ages wordt verteld. Ze commu­niceren in gebarentaal. Het sound­de­sign van de film maakt horenden duidelijk hoe het is om als dove te leven.

Titel: 170 Hz
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf nominaties

Beste Geluid (2011)
Marco Vermaas
Beste Actrice (2011)
Gaite Jansen

Andere prijzen

Cinema.nl Afficheprijs (2011)
Film1 Publiekprijs (2011)
MovieSquad Award (2011)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte