Speelfilmde­buut van toneel­regis­seur Theu Boer­mans waarin het fail­lise­ment van een draad­fab­riek prob­lemen veroorzaakt in een fami­liebedri­jfje. Naar een toneel­stuk van Gustav Ernst.
Speelfilmde­buut van toneel­regis­seur Theu Boer­mans naar een toneel­stuk van Gustav Ernst. Als een enorme draad­fab­riek van een klein provin­ci­es­tadje fail­liet gaat, betekent dat ook het einde van een klein fami­liebedri­jfje. De span­ningen tussen het personeel lopen steeds hoger op, totdat iedereen elkaar verhin­dert het maga­zijn te verlaten en de situ­atie escaleert. In 1994 bekroond met Gouden Kalv­eren voor Beste Speelfilm, Beste Acteur en Beste Actrice.

Titel: 1000 Rosen
Jaar: 1994
Duur : 1 uur, 43 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1994

Gouden Kalf winnaar

Beste Film (1994)
Matthijs van Heijningen
Beste Acteur (1994)
Jaap Spijkers
Beste Actrice (1994)
Marieke Heebink

Gouden Kalf nominaties

Beste Film (1994)
Theu Boermans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte