Themaprogramma's

Een film uitkiezen op basis van een thema? Of jezelf helemaal onderdompelen? Voor iedereen die ervan geniet om zich in helemaal in één thema te verdiepen presenteert het NFF dit jaar verschillende themaprogramma’s uit de filmjaaroogst: een selectie speelfilms, documentaires en korte films die stuk voor stuk gaan over herkenbare thema’s die iedereen raken.

De grens bereikt

Naar aanleiding van onder andere de oorlog in Oekraïne stelde het NFF een filmprogramma samen waarbij oorlogssituaties mensen uiteen drijven en tegenover elkaar laten staan. In deze diverse mix aan speelfilms, lange en korte documentaires, korte films en afstudeerproducties slaan mensen op de vlucht, of moeten ze kiezen tussen twee kwaden. Maar de films gaan óók over de opmerkelijke veerkracht en weerstand die mensen in oorlogssituaties mee kunnen dragen. De filmvertoningen bezoek je tussen donderdag 22 en maandag 26 september.

Met steun van het vfonds, dat projecten en organisaties die bijdragen aan onze sterke democratische rechtsstaat en een vreedzame samenleving steunt.

Uitgebreide nagesprekken

Bij iedere film is een uitgebreid nagesprek met gasten die meer over het onderwerp van de film weten. Bijvoorbeeld de directeur van Artsen Zonder Grenzen, universitair docenten, advocaten en ervaringsdeskundigen. Journalist, programmamaker en debatleider Bahram Sadeghi (1967, Iran) zal bij elke film een uitgebreid nagesprek leiden. Klik op de films voor meer informatie over de gasten en om tickets te kopen.

Genomineerd!

Op dinsdag 27 september en woensdag 28 september zijn in het programma Genomineerd! tien Gouden Kalf kanshebbers te zien waaronder Three Minutes - A Lengthening en Do Not Hesitate. Kaartjes voor dit programma zijn vanaf zondag 25 september om 10:00 uur te koop.

3 Three Minutes A Lengthening US Holocaust Memorial Museum

Genomineerd! Three Minutes - A Lengthening

Dinsdag 18:00 uur | Slachtstraat 3

Hoe lang kunnen drie minuten duren? Amateuropnamen uit 1938 - het enige filmmateriaal van Joodse bewoners van een Pools stadje - worden vol verbeelding gemonteerd zodat het onvermijdelijke einde uitstel krijgt.

Do not hesitate

Genomineerd! Do Not Hesitate

Dinsdag 21:00 uur | Slachtstraat 2

Psychologische thriller waarin drie jonge soldaten tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten vast komen te zitten in de hete woestijn. Angst, dorst en paranoia krijgen langzaam maar zeker de overhand.

Familiegeheimen

Wat weet je van de mensen met wie je dezelfde bloedband deelt? Ben jij degene op wie frustraties mogen worden botgevierd, degene die ‘familieliefde’ tot het gaatje propageert, of diegene die liever ‘Ho! Tot hier en niet verder’ zegt? Familie heb je niet altijd voor het kiezen.

Over dood en leven

Een definitief verbreken van contact ligt in de dood besloten. Soms gaat het om een zelfverkozen einde, soms een door ziekte ingeluid afscheid. Het leven van de mensen die achterblijven staat hoe dan ook op zijn kop.

2021 Utrecht SSBU Extrieur

Naar 5 films voor €45,-

NFF 2021 0928 Forum van de regisseurs De Oost Marcel Krijgsman

Altijd up-to-date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.