NFF in de wijk

Het NFF duikt ook op buiten de Utrechtse binnenstad. Van concertzaal tot buurthuis, van Zuilen tot aan Lunetten. Buitenbioscoop, kortefilmprogramma’s en filmdiners. Ontdek wat er dit jaar op de verschillende locaties te zien en te doen is!

181001024 Projectie Wv S Ramon Mangold

Nederlandse Filmroute

Een route langs elf bijzondere filmlocaties in de Utrechtse binnenstad! De Nederlandse Filmroute app neemt je mee op een wandeling door Utrecht, langs plekken waar beroemde Nederlandse filmscènes zijn opgenomen.

D B still 1 Jesse Hsu Lemming Film Face Masks 1

Hoogt on Tour bij de Nijverheid (geweest)

Donderdag 30 september, 20.30 uur

Tijdens NFF vertonen we met Hoogt on Tour Dead & Beautiful bij De Nijverheid, met aansluitend een Q&A met producent Erik Glijnis en cameraman Jasper Wolf. In samenwerking met culturele partners vertoont Hoogt on Tour op verschillende locaties in Utrecht onderscheidende films: inhoudelijke en artistieke films die je blik verruimen, je mening doen kantelen of die je aan het denken zetten over jezelf en onze snel veranderende wereld.

RAUM Brommerbios 06 08 2021 29

Brommerbios bij RAUM (uitverkocht)

Donderdag 30 september, 20.00 uur

RAUM is een stadslab gevestigd aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn. We strijken hier in samenwerking met de Brommerbios neer voor een uitgebreid kortefilmprogramma, met Q&A’s! De films op het programma zijn Awake, English Breakfast, Dienstmeid #2, Hantu en Tante Iki. Tijdens de Q&A's gaan we in gesprek met met Rumi Kaul en Noa Zimmerman (Awake), Zoë Kiani en Arsalan Ishaqzai (English Breakfast), Roxanne Stam (Dienstmeid #2) en Wytse Jan Koetse (Tante Iki).

Love in a bottle still 0081048

Filmdiner ZIMIHC Zuilen (geweest)

Zaterdag 25 september, 17.30 uur

Bij ZIMIHC Zuilen in het Vorstelijk Complex vindt een filmdiner plaats met de film Love in a Bottle. Eet en kijk smakelijk, met een bijzondere filmvoorstelling, een driegangendiner én als toetje de makers van de film op de praatstoel. Na afloop vindt een Q&A plaats met Paula van der Oest (regie) en Hanneke Bosman (producent). Een festivaltraditie die naar meer smaakt! Deze locatie is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelvriendelijk.

Vlcsnap 2021 04 09 18h04m29s367

Korte films bij De Helling (geweest)

Zondag 26 september, 20.30 uur

Een uitgebreid kortefilmprogramma bij de Helling, met aansluitend Q&A’s. De Helling is een eigenzinnig podium op de kop van Rotsoord in Utrecht. De films op het programma zijn The Stroke, Jordan en Joop, Maysa, Pilar en De Kinderen van Mokum, en ik. Tijdens de Q&A kun je in gesprek met Vincent de Boer (The Stroke), Leila Sahir (Maysa) en JJ Epping, Yngwie Boley en Diana van Houten (Pilar).

IDONTWANNADANCE Still Nieuw

Film bij BOKS (geweest)

Dinsdag 28 september, 19.30 uur

BOKS is een gemeenschap waar jonge makers zich kunnen ontwikkelen en groeien. Ze stimuleren samenwerking en uitwisseling tussen jongeren en instellingen, in de wijk en in de stad. In hun nieuwe cultuurhuis in Overvecht vertonen we de film I don't wanna dance met aansluitend een Q&A. De film gaat over de dertienjarige Joey, die bij zijn tante woont omdat zijn moeder niet meer voor hem kan zorgen. Wanneer zijn moeder de voogdij over Joey en zijn broer krijgt, moet Joey snel beslissen of hij bij haar wil gaan wonen.

Here We Move Here We Groove 1 Copyright DOXY EO 2020

Buitenbios bij Molen de Ster (geweest)

Woensdag 29 september, 20.15 uur. Let op: programma is verplaatst naar binnen!

In samenwerking met Molen de Ster en culturele ontmoetingsruimte De Voorkamer vertonen we Here We Move Here We Groove, met aansluitend een Q&A met producent Harmen Jalvingh. In Here We Move Here We Groove gaat DJ Robert Soko, groot geworden met zijn Balkan Beats, met hulp van vluchteling-muzikanten op zoek naar een nieuw Europees geluid. Opzwepend en hoopvol tegelijkertijd.

TTOD Willemiek Kluijfhout HALAL STILL04

Buitenbios bij Vechtclub XL (geweest)

Woensdag 29 september, 20.30 uur. Let op: programma is verplaatst naar binnen!

Vechtclub XL is een broedplaats voor creatieve professionals sinds 2012 gevestigd op het voormalige OPG-terrein in Utrecht. Tijdens NFF vertonen we The Taste of Desire, een filmische reis rond de wereld, met vijf persoon­lijke verhalen die alle­maal gelinkt zijn aan de oester. Naast de film zal er een Q&A plaatsvinden met de regisseur Willemiek Kluijfhout en je kunt - geheel in stijl van de film - heerlijke oesters eten. De oesters zijn klaargemaakt door restaurant De Klub, dat gevestigd zit in Vechtclub XL.

Altijd up-to-date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01