Masters

Kunstenaarsduo Lonneke Gordijn en Ralph Nauta van DRIFT, acteur en activist Jacqueline Blom en acteur en creative producer Achmed Akkabi maken respectievelijk op 22, 25 en 27 september contact met het publiek als Master tijdens het Nederlands Film Festival. Op gepassioneerde wijze bespreken de Masters ieder op één middag onderwerpen die hen aan het hart gaan in de wereld van film, toneel, televisie en kunst. De Master vult zelf het programma in en neemt diverse gesprekspartners mee voor het 1,5 tot 2 uur durende programma.

Master Jacqueline Blom

Studio Drift_Masters 2022_Portretfoto

DRIFT (geweest)

Donderdag 22 september, 17:30
Louis Hartlooper Complex 1

Tijdens hun 1,5 tot 2 uur durende masterclass gaan Gordijn en Nauta, met schrijver, producent en regisseur Sil van der Woerd en kunstenaar en filmmaker Jefta Varwijk – met wie het collectief eerder samenwerkte - kijken naar de impact van kunst in het algemeen, het werk van studio DRIFT en de werkwijze van het collectief in het bijzonder.


Kunstenaars Lonneke Gordijn (1980) en Ralph Nauta (1978) richtten in 2007 DRIFT op. Met een multidisciplinair team van 64 mensen werken zij aan ervaringsgerichte sculpturen, audiovisuele installaties en performances.

Jacqueline Blom Portretfoto Masters 2022

Jacqueline Blom (geweest)

Zondag 25 september, 15:30
Louis Hartlooper Complex 1

Tijdens haar masterclass zal Blom, door de lens van humor, improvisatie en aan de hand van briljante komedianten en hun fragmenten, laten zien hoe hoe baanbrekend hun spelvormen, scenario’s en methodes kunnen zijn. Hoe herken je grensverleggende originaliteit als publiek in film en televisieseries? Blom heeft acteercollega’s Anniek Pheifer, Dick van der Toorn en Dunya Khayame, allen eveneens bekend vanwege hun komische talenten, om haar tijdens deze masterclass bij te staan. Journalist en presentator Pieter van der Wielen zorgt voor de moderatie.


Jacqueline Blom (1961) is al jaren actief als acteur in theatergezelschappen en heeft vele film- en televisierollen op haar naam staan, waaronder Ellis in Glamourland en series Penoza en Tweede Hands. Met o.a. haar podcast de Bitch en de Hoer zet ze zich in voor een gelijkwaardige en bredere vertegenwoordiging van vrouwen in film, series, op televisie en in het theater -vóór en achter de schermen.

Portret Achmed Akkabi

Achmed Akkabi (geweest)

Dinsdag 27 september, 14:00
Stadsschouwburg Utrecht

Tijdens zijn masterclass op het festival onderzoekt Achmed Akkabi waarom de Nederlandse film zo achter lijkt te lopen in beleid en kwaliteit in vergelijking tot onze buren. Hij nodigt daarvoor acteur en Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar uit.

Achmed Akkabi (1983) is o.a. bekend van zijn rollen in de kinderserie Het huis Anubis (vanaf 2006) en de romkom Alibi (2008). Daarnaast is hij de bedenker van de bekroonde misdaadserie Mocro maffia. In 2022 tekende Akkabi een exclusieve deal bij Amazon Prime Video waarvoor hij met reclame- en filmproductiebedrijf Tebbernekkel de aankomende jaren series en films gaat ontwikkelen.

NFF Conferentie jumpingthebox spreker2

Benieuwd naar meer specials?

Sluit aan bij Prof Talks en de NFF Conferentie met sprekers van de av-sector en het digitale cultuurdomein. Zoals de Vlaamse regisseur Peter Monsaert (Offline, La Ciel Flamand) die zijn eigen films schrijft en componist Daniel Pemberton (Spider-Man: Into the Spider-Verse, The Man From U.N.C.L.E) die met zijn innovatieve en unieke muziek voor de kijker compleet nieuwe ervaringen creëert.

NFF bezoeker in wit gekleed wijst naar links

Altijd up-to-date

Als eerste op de hoogte van de kaartverkoop? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.