Genomineerd!

Wat maakt een speelfilm of lange documentaire ‘Gouden Kalf-waardig’? Maandagavond werden tijdens het festival de nominaties voor de Gouden Kalf Competitie bekendgemaakt. In aanloop naar de uitreiking van de Gouden Kalveren aanstaande vrijdag zijn in Genomineerd! de kanshebbers op een Gouden Kalf te zien. Ontdek de finesses van onder meer goed acteerwerk, grensverleggende regie, uitmuntende montage en weergaloos sound design.

Here We Move Here We Groove 1 Copyright DOXY EO 2020

Here We Move Here We Groove (geweest)

Dinsdag 14:30 uur | Kinepolis Jaarbeurs 2

DJ Robert Soko, groot geworden met zijn Balkan Beats, gaat met hulp van vluchteling-muzikanten op zoek naar een nieuw Europees geluid. Opzwepend en hoopvol tegelijkertijd.

Dierbaren 1 DOXY 2020

Dierbaren (geweest)

Dinsdag 15:30 uur | Kinepolis Jaarbeurs 3

Hond zoekt baas. Kat en konijn ook. Achter de schermen van een groot dierenasiel wordt met man en macht gewerkt aan de perfecte match.

Met achteraf een Q&A met editor Riekje Ziengs.

DE VEROORDELING 1 photo Bert Nijman copyright BIND

De Veroordeling (geweest)

Dinsdag 17:30 uur | Kinepolis Jaarbeurs 2

Deze spannende speelfilm over de geruchtmakende Deventer moordzaak won op het Seattle Film Festival maar liefst zes belangrijke prijzen, waaronder Beste Regisseur (Sander Burger) en Beste Mannelijke Hoofdrol (Fedja van Huêt).

Met achteraf een Q&A met Bert Bouma, Joram Willink, Bas Haan en Piet-Harm Sterk.

21 JEDSCF0296 Md B2019

De Slag om de Schelde (geweest)

Dinsdag 18:00 uur | Kinepolis Jaarbeurs 3

Eind 1944 vochten tienduizenden geallieerden en Duitsers op het Zeeuwse Walcheren tegen elkaar. Dit oorlogsepos volgt de wegen van een Nederlandse jongen, een Zeeuws meisje en een verdwaalde Engelse piloot.

02 Faiz 17 Sudan watching the train going to France

Shadow Game (geweest)

Dinsdag 21:00 uur | Kinepolis Jaarbeurs 3

Shadow Game is een reis langs de donkere kanten van Europa, met tienervluchtelingen als onze gidsen. Deels gefilmd door de hoofdpersonen, met hun eigen mobieltjes.

Met achteraf een Q&A met Eefje Blankevoort.

Untitled 1 758 1

Silence of the Tides (geweest)

Woensdag 11:00 uur | Kinepolis Jaarbeurs 13

In en uit. In... en uit. De ademhaling van de Wadden is hypnotiserend. En het decor overweldigend: lucht, water, wolken, wind, mist. En dat licht!

D B still 1 Jesse Hsu Lemming Film Face Masks 1

Dead & Beautiful (geweest)

Woensdag 12:30 uur | Kinepolis Jaarbeurs 3

Psychologische thriller waarin jonge, steenrijke vrienden uit een futuristische Aziatische metropool op zoek gaan naar spanning. Ze gaan een gedragsexperiment aan dat helemaal uit de hand loopt.

Still_Mijn vader is een vliegtuig

Mijn vader is een vliegtuig (geweest)

Woensdag 14:30 uur | Kinepolis Jaarbeurs 1

Psychologisch drama waarin een succesvolle vrouw na de dood van haar moeder ontdekt dat haar eigen leven is gebaseerd op leugens en geheimen. Ze duikt in het verleden om oude trauma’s te verwerken.

27 Photocredit Kiki Papadopoulou

Drijfzand (geweest)

Woensdag 15:00 uur | Kinepolis Jaarbeurs 2

Psychologisch drama over een complexe moeder-dochterrelatie. Wanneer Suzes moeder meedeelt een hersentumor te hebben, begint Suzes bestaan te wankelen.

IDWD 2

I Don't Wanna Dance (geweest)

Woensdag 15:30 uur | Kinepolis Jaarbeurs 3

Wanneer Joey’s moeder de voogdij over haar zoon krijgt, staat Joey voor de keuze: terugkeren naar zijn moeder, of zijn eigen weg gaan.

A Kom Hier Dat Ik U Kus still9

Kom hier dat ik u kus (geweest)

Woensdag 18:30 uur | Kinepolis Jaarbeurs 2

Tragikomische, prijswinnende verfilming van de gelijknamige, succesvolle roman van Griet Op de Beeck. Met vallen en opstaan baant Mona zich een weg door het leven, getekend door de dood van haar jong gestorven moeder.

Met achteraf een Q&A met Sabine Veenendaal.

De Oost filmstill

De Oost (geweest)

Woensdag 19:00 uur | Kinepolis Jaarbeurs 1

De jonge soldaat Johan wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in ‘De Oost’, en raakt in conflict met zijn geweten. Indrukwekkend drama over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, met glansrollen voor Marwan Kenzari en Martijn Lakemeier.

Met achteraf een Q&A met Sander Verdonk.

A005 C029 130101 R0 SK

White Cube (geweest)

Woensdag - 21:30 uur | Kinepolis Jaarbeurs 14

Van de verstrengeling van kolonialisme en de kunstwereld is geen chocola te maken. Of misschien ook wel. Congolese plantagearbeiders boetseren chocoladebeelden en kopen met de winst 'hun' grond terug van multinational Unilever.

Met achteraf een Q&A met Renzo Martens

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01