Genomineerd!

Wat maakt een film of documentaire Gouden Kalf-waardig? Zaterdagavond 24 september worden tijdens het festival de nominaties voor de Gouden Kalveren bekendgemaakt. Op dinsdag 27 september en woensdag 28 september zijn in het programma Genomineerd! tien Gouden Kalf kanshebbers te zien. In de aanloop naar de uitreiking zijn in Genomineerd! de kanshebbers op een Gouden Kalf voor Beste Film en Beste Lange Documentaire te zien.

Korte interviews met genomineerden

6 PERSFOTO Jason 6 photocredit M Ooms

Jason

Woensdag 17:00 uur | Louis Hartlooper Complex 2

Liefdevolle en eerlijke documentaire over Jason (22), die worstelt met de psychische effecten van een traumatische jeugd. De ellende verergerde nadat Jason op zestienjarige leeftijd door jeugdzorg werd opgesloten.

Four journeys stillsss

Four Journeys

Woensdag 17:00 uur | Slachtstraat 2
Q&A met Louis Hothothot

Als tweede kind ten tijde van de eenkindpolitiek reist de filmmaker terug naar China. Kan de verstoorde relatie met zijn ouders, die een groot offer brachten, worden hersteld? Kan het verleden eindelijk rusten?

Shabu 2

Shabu

Woensdag 18:00 uur | Slachtstraat 1

Leef mee met Shabu, een creatieve en street smart jongen uit Rotterdam-Zuid, in deze aanstekelijke documentaire. Kan hij het goedmaken met zijn familie nadat hij oma’s auto in de prak heeft gereden?

NR10 Dag45 Stills 16x9 36

Nr. 10

Woensdag 20:30 uur | Louis Hartlooper Complex 2
Q&A met Marc van Warmerdam, Tom Erisman

Nr.10 is de meest recente speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van de zwarte komedie.

01 PINKMOON STILL13 c Kris Dewitte

Pink Moon

Woensdag 21:00 uur | Louis Hartlooper Complex 1
Q&A met Derk-Jan Warrink en Floor van der Meulen

Wanneer de 74-jarige vader van een jonge vrouw onverwachts aankondigt dat hij met het leven wil stoppen, wordt ze gedwongen zijn laatste wens onder ogen te komen.

NARCOSIS STILL 2 1

Narcosis

Woensdag 21:30 uur | Slachtstraat 1
Bij aanvang een inleiding en Q&A met Martijn de Jong en Trent-

Een vader komt tijdens een professionele duik niet meer boven. Zijn gezin blijft ontredderd achter, zonder kans om afscheid te nemen. Hoe vinden ze een manier om hiermee om te gaan?

Knor

Knor (geweest)

Dinsdag 17:30 uur | Slachtstraat 2
Q&A met Fiona van Heemstra en Chris Eimers-Mouw

De eerste lange stopmotionfilm van Nederland is er een om op te vreten! Het spannende avontuur van de 9-jarige Babs en haar huisdier-varkentje is namelijk vleselijk leuk.

3 Three Minutes A Lengthening US Holocaust Memorial Museum

Three Minutes - A Lengthening (geweest)

Dinsdag 18:00 uur | Slachtstraat 3
Q&A met Bianca Stigter

Hoe lang kunnen drie minuten duren? Amateuropnamen uit 1938 - het enige filmmateriaal van Joodse bewoners van een Pools stadje - worden vol verbeelding gemonteerd zodat het onvermijdelijke einde uitstel krijgt.

Do not hesitate

Do Not Hesitate (geweest)

Dinsdag 21:00 uur | Slachtstraat 2
Q&A met Joes Brauers en Shariff Korver

Psychologische thriller waarin drie jonge soldaten tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten vast komen te zitten in de hete woestijn. Angst, dorst en paranoia krijgen langzaam maar zeker de overhand.

Myanmar Diaries

Myanmar Diaries (geweest)

Dinsdag 21:30 uur | Slachtstraat 3

Korte films van tien jonge anonieme Birmese filmmakers, gecombineerd met burgerjournalistiek. Een unieke, moedige en persoonlijke inkijk in het dagelijkse leven in Myanmar na de staatsgreep in 2021.