Nederlands Film Festival 2022

Kom in contact met elkaar op NFF 2022. Van woensdag 21 tot en met vrijdag 30 september, in Utrecht en door heel Nederland!

Alles draait om contact op de 42e editie van het Nederlands Film Festival. Ontmoet filmmakers en ga met hen in gesprek, bekijk als eerste het nieuwste van eigen bodem en beleef film op unieke wijze. Zie, voel en proef de festivalsfeer in de bioscopen, filmtheaters, cafés en online tijdens een van de vele premières, filmvertoningen en events.

Op deze pagina vind je de al bekendgemaakte programma's van NFF 2022. Begin september maken we het volledige festivalprogramma bekend.

Still Zee van tijd

Openingsfilm Zee van tijd

Zee van tijd van regisseur Theu Boermans opent de 42e editie van het Nederlands Film Festival. Sallie Harmsen, Elsie de Brauw, Reinout en Gijs Scholten van Aschat vertolken de hoofdrollen in dit waargebeurde drama.

Still_ Bo

Slotfilm Bo

Bo van regisseur Joost van Ginkel is de slotfilm van de 42e editie van het Nederlands Film Festival. Hoofdrolspelers Gaite Jansen, Rati Tsiteladze en Matthijs van de Sande Bakhuyzen vertolken de hoofdrollen in deze adembenemende roadmovie.

NFF 2021 09 28 Forum van de regisseurs De Oost Marcel Krijgsman 015

Forum van de regisseurs

In de competitie van het Forum van de Regisseurs dingen grensverleggende Nederlandse auteursfilms mee die allemaal één ding gemeen hebben: hun eigenheid. Curatoren van dit programma zijn filmjournalist en programmeur Hugo Emmerzael en filmmaker Beri Shalmashi.

NFF 2021 09 28 Forum van de regisseurs De Oost Marcel Krijgsman 009

Masters

Kunstenaarsduo Lonneke Gordijn en Ralph Nauta van DRIFT, Jacqueline Blom en Achmed Akkabi maken tijdens het festival contact met het publiek. Op gepassioneerde wijze bespreken de Masters ieder op één middag onderwerpen die hen aan het hart gaan in de wereld van film, toneel, televisie en kunst.

Publiek in de bioscoopzaal tijdens de Volskrantdag

Volkskrantdag

Zondag 25 september, 10:00
Kinepolis Jaarbeurs


De Volkskrantdag is terug! Jaarlijks selecteert de filmredactie van de Volkskrant een aantal hoogtepunten uit het festivalprogramma. Op zondag 25 september zijn deze films, waaronder openingsfilm Zee van tijd, in Kinepolis Jaarbeurs te zien. Bor Beekman verzorgt tijdens deze speciale dag de Q&A’s met de aanwezige regisseurs en acteurs.

Publiek in de bioscoopzaal tijdens Het Beste BNNVARA, met presentator Chris Zegers voor het scherm

Het Beste van BNNVARA

Vrijdag 23 september, 13:30
Kinepolis Jaarbeurs


Een filmmiddag met twee exclusieve voorpremières van eigen bodem met als gastheer Patrick Lodiers. We beginnen met de tragikomische documentaire M’n beessie en ik, gevolgd door een sneak preview van een film die pas over een jaar voor het grote publiek te zien is. Kaarten kosten €20, BNNVARA-leden betalen €17,50. Wil je gebruik maken van de ledenkorting? Word dan alvast lid van BNNVARA via onderstaande knop.

Onbeperkt naar NFF?

Koop een passe-partout en ga voor €99 onbeperkt naar alle reguliere films en evenementen tijdens het festival. CJP-pashouders, studenten en 65-plussers kopen de pas voor slechts €75.

2018 Vrijwilligers 1299 Leidsche Rijn

Word vrijwilliger

Vrijwilliger helpt bezoeker met een VR-bril in Storyspace

Digitale Cultuur

De selectie voor Digitale Cultuur is bekend! Een deel van de geselecteerde projecten is tijdens het festival te zien in de expositie Storyspace in Bibliotheek Utrecht op de Neude. Benieuwd naar de selectie en meer weten over Digitale Cultuur? Lees meer via onderstaande knop.

Screen Talent

Professionals

Kom in contact met de Nederlandse vakwereld van av-professionals. Het NFF Professionals Programma is dit jaar van 23 t/m 27 september. We staan stil bij diverse actuele en urgente onderwerpen, spreken makers en praten met beleidsmakers over de toekomst van de industrie.

NFF bezoeker in wit gekleed wijst naar links

Altijd up-to-date

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van alle ins outs over NFF 2022? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.