Veelgestelde vragen

Waar en wanneer is het festival?

Jaarlijks, aan het begin van het najaar, vindt het Nederlands Film Festival (NFF) plaats. Anderhalve week is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de volle en nieuwe breedte van de Nederlandse filmcultuur het erepodium krijgt dat het verdient. De 38e editie van het Nederlands Film Festival is van 27 september tot en met 5 oktober 2018.

Wanneer gaat het programma online?

Vanaf 3 september gaat het volledige programma online en kun je tickets voor alle voorstellingen bestellen. In aanloop naar het festival maken we een deel van het programma al bekend. Houd daarvoor filmfestival.nl/voorverkoop in de gaten!

Hoe word ik vriend van het NFF?

Geef je liefde voor de Nederlandse filmcultuur een gouden randje en word NFF Vriend! Als NFF Vriend kun je daarnaast rekenen op fijne voordelen. Aanmelden kan hier.


Tickets

Tickets voor films, feesten en andere evenementen van het NFF zijn online te bestellen. Klik hier voor een overzicht van de actuele voorverkoop. Het hele programma wordt op 3 september bekendgemaakt.Toegangskaarten voor films kunnen daarnaast tijdens het festival ook aan de centrale kassa in het Festivalhart en bij de kassa’s van de desbetreffende bioscopen gekocht worden.

Ik wil graag online kaarten bestellen. Hoe werkt dat precies?

Via filmfestival.nl/voorverkoop kun je snel en gemakkelijk in vier stappen je tickets kopen:
1. Maak een persoonlijke ‘Mijn NFF’ account aan
2. Selecteer je gewenste tickets;
3. Betaal direct en veilig online;
4. Je krijgt je e-ticket per e-mail toegestuurd. Neem deze mee naar de voorstelling.

Hoe ontvang ik mijn ticket?

Als je een kaartje online koopt, ontvang je per e-mail een ticket, deze kun je ook terug vinden in je Mijn NFF account. Je kan je ticket laten zien op je smartphone of tablet of printen en meenemen. Heb je een Studenten- of U-pas? Dan staat er geen barcode op je ticket(s). Kom dan langs bij de kassa en je ontvangt je ticket(s) op vertoon van je pas.

Mag ik mijn tickets retourneren na aankoop?

Gekochte tickets kunnen niet geretourneerd worden.

Met welke passen kan ik korting krijgen bij het NFF?

Tijdens het NFF kun je met je CJP-pas, U-pas of, Studentenkaart (instelling MBO/HBO/WO met foto) tegen een gereduceerd tarief van € 7,50 naar alle filmvoorstellingen en evenementen die regulier €10,- kosten.


Contact opnemen

Staat je vraag hier niet bij? Neem contact op met het NFF door een mail te sturen naar [email protected].